8.6.09

NI RÖSTAR VÄL PÅ OSS???

23 kommentarer:

Gontanius sa...

Som jag skrivit förr, jag respekterar dina åsikter även fast jag inte håller med om dom.

Anonym sa...

lölz, my name is Maja.

.. Legalize me! :(

Skinhead Barbiedoll sa...

Gontanius:
En vacker dag får du gärna förklara varför du inte håller med, för jag har än aldrig hört ett vettigt motargument gällande någon av dessa saker.

Rebecca:
Wieee en supporter!

Anonyma Maja:
Du kan få vara med i vår kampanj så kan väljarna få köpa dig?

TERRE sa...

HAHA, fan va skönt samtal, genialiskt! <3<3

Pellefant sa...

alla som inte klarar av ett "bruk" utan det blir ett "missbruk" är väl ett bra argument. Gäller alla droger även den socialt accepterade drogen alkohol. Hade den uppkommit idag likt syntetiska droger som GHB mm så kan jag lova dig att även alkohol hade varit fett förbjuden oxo.

alkohol är för övrigt en del av kulturen i norden/europa likt rökat i mellanöstern (där alkohol är strängt förbjuden). accepterad av gammal hävd skulle jag tippa. Även fast man försökte stoppa alkohol för c:a 50år sen. Då man insåg dess baksidor. Som usa totalförbud och här med motbok. folkviljan + det faktum att allmänkunskap hur man gör sprit fanns gjorde nog dom släppte det fritt till slut.

Man kanske ska vara glad över att alkoholen finns åtminstone??? :)

bra sagt av mig där, nu packar jag en fet holk å myser lös lite!

Skinhead Barbiedoll sa...

TERRE:
Såklart!

Pellefant:
Det kan ju inte vara ett bra argument då man kan missbruka precis vafan som helst. Sex - låt oss förbjuda det utom vid fortplantningsbehov? Mat - införa ranson? Det är ju jävligt enfaldigt att förbjuda någonting för att någon inte kan hantera det & det är framförallt enfaldigt att förbjuda droger som är lättare än alkohol trots konsekvenserna alkohol har på samhället. Ja, hade alkohol upptäckts idag hade det direkt förbjudits men vi har upptäckt konsekvenserna av alkohol & det är fortfarande legalt - vilket jag tycker är fruktansvärt OK! Jag vill inte ha fler förbud, bara färre. Förstår inte poängen med att folk ska påpeka att alkohol hade varit förbjudet osv.. Sen är ju exempelvis röka inte direkt något nytt påfund :) Om alkohol på riktigt hade varit förbjudet idag hade det funnits NÅN slags logik i argumentet att människor kan missbruka narkotika så därför förbjuds det. Men när alkohol är lagligt & betydligt farligare än många olagliga droger.. då håller det ju inte. Alls.

Pellefant sa...

vi snackade iof om det som klassas som droger, inte "dåliga vanor". men visst finns sex som missbruk och man kan inte bara söka vård för det utan samhället har även satt en gräns för när man får börja. Dessutom att inköp av ditt & datt ska man vara myndig för (porrfilm, sexhjälpmedel odyl). Kom inte och säg att du missat det?

Vad gäller mat och fetton så finns många många turer runt det. Fetma ÄR ett problem, i norge har dom straffskatt på mat med hög fetthalt. I sverige har diskuterats att tjockisar bör stå för större del av sin sjukvård. Dock känsligt som fan, undra vilket parti som vågar stå bakom det... Visst kan man säga "mat" kan vara ett missbruk men åter igen kan du inte relatera en "för oss här i sverige hyfsat ny företelese" brajja till något som i grund är livsviktigt för oss MAT.

Jag är inte rädd för att låta folk välja, problemet är dom som inte kan välja sitt eget bästa. Dom individerna ger lagar för alla tyvärr.

Sen står jag fast vid att kunde samhället förbjuda alkohol så hade det varit borta idag. Det går inte. Lika som det var förbjudet att gå mot röd gubbe förut, man kan inte kriminalisera större delen av folket. Så vad gjorde man jo man förbjöd istället bilister att köra förbi övergångsställen där ppl kom stuffandes. same same, gör alla fel så blir det rätt till slut.

Precis som narkotika har uppförsbacke nu att bli socialt etablerat. Eller den otäcka fildelningen. SÅ kan det med opinion vända sig. Dock får du svårt övertala mig att just droger av den typen bör vara lagliga.

För övrigt är det inte mina argument, det är så här det är i ett samhälle. breda massan bestämmer. så majjorna får vänta tills deras tid kommer yo! :)

Skinhead Barbiedoll sa...

Pellefant:
Jo jag vet att det är den breda massans argument men jag tycker ju inte den breda massans argument håller så jag förklarade varför jag inte tycker dom argumenten ärgodtagbara ur ett logiskt perspektiv.

Det var ingenting som sa att det var specifikt droger vi snackade om. Ingen sa det specifikt. Jag ansåg att du snackade om missbruk, därmed fokuserade jag på missbruk av.. allt man nu kan missbruka. Dvs i princip allt.

Syftar inte enbart på fetton gällande matmissbruk. Jag är nykter hetsätare & har slängt i mig mer mat dom senaste åren än vad många fetton har gjort. Jag var beroende av att äta mängder av onyttig mat. Så hur kan jag inte relatera? Du snackade som sagt om missbruk, det är först nu du nämner att det just handlar om droger. På ett vis kanske jag inte bör relatera sakerna till varandra. Jag missbrukade mat & maten gjorde mig mer deppig. Jag har aldrig missbrukat gräs & det har hjälpt mig att hantera ångesten. Så. Det var dumt av mig att jämföra någonting som skadat mig så med någonting som hjälp mig så jävla mycket :) Det tycker jag det var.

"Problemet är dom som inte kan välja sitt eget bästa." Varför ska man dumförklara människor? Deras eget bästa? Vem är DU eller någon annan att tala om för främlingar vad som är DERAS EGET BÄSTA? Gällande någon sak kan det säkert vara bra, kan dock inte komma på vad, just nu.. men denna någon sak kan väl omöjligtvis vara att röka på? Om vi nu ska fokusera på droger & specifikt cannabis som jag & Hippie Jonas snackade om. Hur jävla illa brukar det gå med gräs, liksom? & hur stor andel av Sveriges brott är alkoholrelaterade? Över 50%. Så för allas bästa.. ett förbud? Som sagt. Det går inte att komma undan att alkohol faktiskt ÄR lagligt oavsett hur det hade kunnat vara. Det är som det är & dricker man ofta för sitt eget bästa, eller? Om sitt bästa handlar om god hälsa eller vad det nu är. Men kan det inte bara handla om att ha kul ibland?

Oavsett, så är jag av denna åsikt: huruvida någonting är "det bästa" för en själv eller ej är inte relevant. Det är mitt liv & jag bestämmer om jag vill supa, röka på, ta livet av mig, sälja sex eller annat som någon inte anser är det bästa för mig - så ska jag få göra det. Så länge man inte direkt skadar någon annan (om vi bortsker från ex. vänners eventuella psykiska men vid självmord & dylikt - + att jag inte har någon bestämt åsikt gällande om tyngre droger bör bli legala då jag inte vet hurdana kostnader det skulle bli för samhället) så bör man väl få hantera sin kropp & sitt psyke i princip hur man vill?

HippieJonas sa...

Läser Melles svar här och kommer att tänka på en grej den store Bill Hicks sa sen gång:

"Here is my final point. About drugs, about alcohol, about pornography and smoking and everything else. What business is it of yours what I do, read, buy, see, say, think, who I fuck, what I take into my body - as long as I do not harm another human being on this planet?"

Pellefant sa...

ditt inlägg (som jag kommenterade) handlar om maja, inte om semlor.

Vad som är logiskt är att fler droger i samhället inte på nått sätt bidrar till mindre bekymmer. Bevisa gärna motsatsen för mig, jag går övertyga med rätt argument. Iof tveksam att det finns några? Om du orkar pimpa för en röst till Majapartiet? :)

Oki du nämner ett fall där gräs ska vara bra, tror du inte receptbelagda psykofarmaka skulle göra jobbet lika bra gällande din ångest du hade/har? Övertygad man kan räkna upp fler tråkiga storys gällande bruket framför bra.

Du får väl tycka jag dumförklarar folk men det finns faktiskt självdestruktiva människor som kliver ner i saker dom inte tar sig ur. Ska vi skita i dom och säga "du valde själv"? Tror du inte lagarna är där för att skydda oss från misstag? Visst vissa lagar är säkert skeva MEN vem ska då rätta till felen? Den "breda massan" du tycker har fel lr en minioritet brukare som gnäller? Jag tycker ni ska starta Majapartiet på allvar, får ni majoritet så kommer jag ändå vara av en annan åsikt men böjer mig iaf för folkviljan ;P

ToHell sa...

Ventt litt nuva... det finns inga som helst lagar som säger att man måste vara myndig för att få köpa porrfilm eller sexhjälpmedel - vad har du fått sådan irrformation ifrån? Porrfilmer brukar få 15-årsgräns i sverige, men det gäller ju egentligen bara på biografer. Sexhjälpmedel får vem som helst köpa i butik, på postorder gäller däremot 18-årsgräns, men det är inte för att det är sexhjälpmedel utan för att minderåriga inte får ingå köpeavtal (gäller alltså ALL postorder). En och annan försäljare finns det dock som yrar om åldersgränser de har fått för sig att importera från sexfrihetsunderutvecklade länder som USA, men det är inget vi ska supporta i Sverige (I höstas fick Teknikmagasinet stryk när de försökte och ändrade sig snabbt: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/ingen-aaldersgraens-vid-koep-av-sexleksaker-250061 )

Skinhead Barbiedoll sa...

Pellefant:
Ja men jag kommenterade ju din kommentar som handlade om missbruk, inte majja, get it?

Det finns mängder av argument för att saker kan bli bättre med droger, även om jag inte anser att någonting nödvändigtvis måste bli BÄTTRE. sen har jag ingen lust att föra världens debatt i detta kommentarsfält. Jag tycker det är så jävla drygt att upprepa mig så jag brukar istället skriva debattinlägg så jag får säga det mesta så alla läser det & får se argumenten direkt.. men sure, jag kan ge dig ett exempel på att det kan bli bättre.

Utan gräs hade jag inte mått så förbannat jävla stabilt som jag ändå gör idag. Jag har skrivit det här i tusen kommentarer redan men antar att du inte sett dom, för dom var inte skrivna till dig då. Men om jag röker grönt en kväll så stabiliseras min ångest för åtskilliga månader framöver vilket gör att jag kan ta itu med ångesttriggande saker & ta mig frammåt i utvecklingen att bli frisk. Marijuana är den enda 'medicinen' som för mig fungerat (bortskett från sömnmedel). Sen vidare finns ju exempeln att det inte hör till vanligheter att någon som är hög på cannabis drar runt & slår ner folk, våldtar & vandaliserar. Händer säkert men ehhhm.. känns lite mer som någontong alkoholrelaterat. & då är vi ju inne på droger, ja, men jag tror faktiskt att våldsbrotten skulle minska om många som super till skulle röka istället.. helt enkelt för att alkohol & gräs fungerar så pass olika & alkohol gärna triggar nasty sidor hos folk.

Men vem ska bestämma vad som är ett misstag? Vi är ju olika människor med olika syn på livet & olika behov. Vad som är ett misstag för någon kan vara ett mirakel för någon annan.

Sen "minoriteten brukar som gnäller". Jag gnällde om det här långt innan jag ens hade nyttjat cannabis. Eftersom jag inte var så insatt gällande vad grönt gjorde så sa jag inte så mycket om huruvida det borde ha varit legalt eller ej, men jag ifrågasatte starkt när människor snackade om gräs som en drog men alkohol som nåt annat. hade jag haft kunskapen jag idag har så hade jag även då velat ha det lagligt, precis som jag vill ha alkohol lagligt trots att jag inte brukar det.

Skinhead Barbiedoll sa...

Hippie Jonas:
Ord på honom!

ToHell:
Vem har pratat om porråldersgräns? :O

ToHell sa...

Pellefanten var det som sa "Dessutom att inköp av ditt & datt ska man vara myndig för (porrfilm, sexhjälpmedel odyl). Kom inte och säg att du missat det?" (f'låt att jag glömde adressera det i min upprördhet :)

Skinhead Barbiedoll sa...

Pellefant:
Vill bara göra extra klarhet gällande detta också.. "Oki du nämner ett fall där gräs ska vara bra, tror du inte receptbelagda psykofarmaka skulle göra jobbet lika bra gällande din ångest du hade/har?"

Xanor gjorde ångesten starkare, ilskan värre, självmordsbegäret större. Tre självmordsförsök under loppet av en vecka (att det bara vblev 'försök' berodde på att jag avr så jväal CP i huvudet så jag gjorde allt i panik & då funkar det sällan).
Zyprexa hjälpte inte alls.
Fluoxetin gjorde heller ingenting.
Seroquel hjälper inte mot det den ska, men jag somnar av skiten iaf.
MEN! Marijuana saved my life. Praktiskt taget ordagrant. Plus att det är roligare att nyttja samt att jag inte behöver ta det varjke dag utan en gång var tredje-fjärde månad plus att jag slipper biverkningar m.m. m.m. :)

Pellefant sa...

Go grrl, röstfisket är igång ;)

Kanske sjukvården inte är klar med dig, finns juh fler ångestdämpande preparat? Efexor depot exempelvis. Men som du samtidigt skriver, du har hittat en egen lösning. Antar det inte finns nått högkostnadsskydd eller nån som följer upp din "egenmedicinering"... Utöver det är väl allt i sin ordning med tanke på du mår bra. Bortser från lagen, tror inte det är relevant för dig vad den säger.

Vi kan väl nöja oss med att vi har olika åsikter i ämnet och att jag har mer rätt än dig? ;P

men allvarligt så skrev jag i tidigare inlägg "med få undantag". Som bekant finns marijuana på recept i usa för bla cancerpatienter, dom med kraftiga kroniska sjukdomar och ppl med obotligt stuff i slutskedet av sitt liv. Visst bör finnas utrymme om det mildrar smärta och som i ditt fall räddar liv.

ur medicinsk aspekt. för underhållning betackar jag mig däremot, är glad det finns en tydlig lag som reglerar bruket yo!

Skinhead Barbiedoll sa...

Pellefant:
Haha men VARFÖR ska jag testa andra preparat för mig när jag ahr hittat någonting som funkar skitbra & inte gör mig större skada än vad piller skulle göra? Varför?? Som sagt, jag har hittat någontnig som funkar & jag är nöjd med det. :)

& jag klarar mig väldigt bra utan högkostnadskort gällande majja, under 100 kronor på 3 månader är ingen enorm summa direkt :)

Sure att vi har olika åsikt men jag var ju ute efter hållbara motargument..

Varför är du glad att det finns en lag som reglerar bruket? Är det nyttigare att människor har kul med alkohol än med cannabis? Vad är det du anser är så pass ondskefullt med gräs som gör att det bör vara förbjudet?

Pellefant sa...

jag har redan i olika former svarat på dom frågorna. som du själv skrev ovan blir det drygt + känns som lite upprepningar.

däremot är jag öppen för att boka in debatt i sommar. du med en nyrullad i mungipan. jag har istället med några pannor rödtjut. skansen blir bra? sittandes på en filt mitt på scen lr i grönskan. Sen en inbjudan till allmänheten att höra tidernas batalj? :) lr om det nu blir en freakshow med en påtänd brud å en pissfull snubbe.

Skinhead Barbiedoll sa...

Pellefant:
Du har svarat men jag erkänner att jag finner inget av dina svar logiska. Missbruk? Det är ju inte fysiskt beroendeframkallande iaf. Men precis som allt annat kan det vara psykiskt beroendeframkallande.. men att börja snacka missbruk om någonting som inte ens är fysiskt beroendeframkallande, som är betydligt mindre farligt än alkohol, som man inte ens kan dö av - känns ärligt talat lamt. Vi kan absolut debäjta.. min nya blogg kan ha ett alldeles eget debattprogram XD ohh måste få med blondinbella på nån diskussion..

Gontanius sa...

är det en tillräckligt vacker dag idag då? nja här kommer lite åsikter och argument.

Jag anser att vi inte bör legalisera maja för att det blir ytterligare en drog som vi med statens godtycke låter folk fördärva sina liv med. Ja den är betydligt mindre skadlig än alkohol och fick vi byta alkohol mot maja så visst. jag tror det skulle bli en jävla samhällsvinst på det bytet. men nu handlar det ju bara om att tillåta en till drog.

Prostitution är i mångt och mycket slavhandel. Vi båda vet att de flesta som är prostituerade inte är det av egen fri vilja. Okej nej, jag kan inte förklara varför det plötsligt blir tillåtet bara för en har en kamera med sig. Problemet med att legalisera det är att då blir det "ett jobb som vilket som helst" och jag vet inte med dig men jag tror inte alla har det psyket att de skulle klara av ett sådant jobb. Skulle dock vara rätt intressant att höra Anders Borg stå och predika att folk får väll sära på benen för jobben.

Skinhead Barbiedoll sa...

Gontanius:
Varför ska någon översittare bestämma vemhurvadvarförosv folk ska eller inte ska fördärva sina liv? Det är min kropp, mitt psyke - varför ska staten lägga sig i?

För övrigt har jag ju uppenbara exempel på hur marijuana kan göra gott. Att någonting är en drog innebär inte automatiskt att det är någonting dåligt. Många mediciner som ska rädda folk, klassas också som droger. Automatiskt dåligt?

Nej "Vi vet båda". dra inte in mig i en tankegång jag inte delar. Slavhandel anser jag det absolut inte vara. Hur kan det vara slavhandel när man själv bestämmer sig för att sälja en tjänst? Man säljer ju inte sitt liv eller sig själv direkt, bara en TJÄNST. Kroppsarbete, kallas det.

I dagsläget klassas inte sexrelaterade arbeten som vilka yrken som helst, även om dom är lagliga. En arbetssökande har exempelvis ingen skyldighet alls att söka jobb som telefonhora eller porraktör.

Att DU inte skulle klara av det yrket ska väl fan inte sätta standard för resten av samhället? Jag skulle inte klara av att jobba på restaurang. Det skulle vara för stressigt. Tyckte jag det var jobbigt att sälja sex? Niet.

Jag gillar inte att av samhället lbi dumförklarad. "Lilla tjejen vet inte sitt eget bästa, självklart mår hon dåligt av att sälja sig blahblah". NEJ. Nej nej & åter nej & SKULLE jag ha haft världens misär så hade det ändå varit MITT val. Alla som jobbar på ICA är inte så jävla glada heller.

MonKy sa...

jag hittade ingen maja, varken innan valet, på valsedelnslistan.

men däremot så hittade jag en liten maja, wrapped in plastic, utanför kellys i fredags , som en slängd kondom i natten.

så nu bor maja tillfälligt i mitt skafferi. hon har inget utom sitt gladpack på sig, så jag funderar på att rulla en tipi av röstsedeln och tända en brasa.

så nära jag kommer att rösta med maja. ^^

ordverifiering: ocillin

Skymning / SunshineBlind sa...

Guten tag, ni har min röst om ni ställer upp! :D

Skymning / SunshineBlind